• 004 0768 103 217

Te simți epuizat în mod constant?

Timp de citire: 2 minute

În lumea modernă urbană pierdem foarte ușor contactul cu propria noastră ființă. Pe lângă multitudinea de activități pe care ne angajăm să le facem zi de zi avem “sprijin de nădejde” și în diverse substanțe care să ne dezactiveze sistemele de alarmă atunci când acestea se activează. Cafeaua, alcoolul, energizantele, drogurile, toate funcționează pe principiul amăgirii creierului spunându-i acestuia că nu suntem obosiți atunci când de fapt chiar suntem.

Astfel, zi de zi, asumându-ne tot mai mult și apelând la tot felul de scurtături, ne punem singuri în pericol. Avem așadar de-a face cu două mari categorii de probleme: pe de o parte tipare disfuncționale și dezadaptative de gândire care ne împing de la spate să ne suprasolicităm și pe de altă parte soluțiile la care apelăm, ca să facem față ritmului infernal pe care ni-l impunem.

Uneori pe un termen scurt, este nevoie de eforturi mai mari, mai intense, pentru a rezolva o situație de criză, un proiect apărut pe neașteptat. Dar epuizarea fizică și mentală (burnout-ul) nu se referă la această situație.

În burnout ajung oamenii care zi de zi, timp de mai multe luni de zile sau chiar ani de zile, își asumă să facă tot mai mult, ignorându-și limitările fizice și psihice. Burnout-ul este deci o boală a celor puternici, a celor care își spun mereu că pot mai mult, a celor care rezolvă, a celor care schimbă lumea.

Dar și dacă faci parte din această categorie de oameni dedicați și activi, ai nevoie să îți clarifici până unde poți merge pentru că de la un punct nu mai ești de folos nimănui dacă intri în epuizare și începi să manifești simptome de letargie, depresie și retragere socială. În acel moment poți deveni chiar o povară. Orice lucru este bun dacă este luat sau făcut cu măsură spune înțelepciunea veche și acest principiu este valabil și în cazul volumului și activităților noastre de zi cu zi.

Dacă suspectezi că ai putea să te afli într-o stare de epuizare fizică și emoțională (burnout) iată care sunt simptomele pe care le poți verifica: lipsă de energie fizică și psihică; stare permanentă de oboseală; lipsa motivației de a efectua activități precum munca sau cele de acasă; capacitate scăzută de concentrare a atenției; rezultate mai slabe în muncă; indecizie și/sau decizii amânate sau proaste; ignorarea propriei igiene și stări de sănătate; consum dezechilibrat de alimente; consum de alcool și alte substanțe. Starea de epuizare se răsfrânge și asupra fizicului, putând apărea migrene, încordare musculară, diverse dureri sau tulburări la nivelul tubului digestiv.

Photo by Ian on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Psihoterapie Individuală

Lei 175 / ședință
Descriere:
  • 50 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Ședință online sau în cabinet
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Te simți diferit de ceilalți?

De multe ori adulții care nu reușesc să se conecteze cu ceilalți...

Te simți adeseori foarte abătut?

Depresia este o stare psihică și fiziologică complexă care învăluie ființa umană...

Te simți epuizat în mod constant?

În lumea modernă urbană pierdem foarte ușor contactul cu propria noastră ființă....

Nu te mai înțelegi cu nimeni?

Omul își găsește sensul și plăcerea vieții în relațiile cu semenii. Fără...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Educația sexuală: Când și cum le vorbim copiilor?

Sexualitatea este o dimensiune a ființei umane pe cât de naturală, pe...

În ce situații ne poate ajuta psihoterapia de cuplu?

Psihoterapia a demarat ca o intervenție adresată indivizilor. La începuturile sale părea...