• 004 0768 103 217

Te simți adeseori foarte abătut?

Timp de citire: 2 minute

Depresia este o stare psihică și fiziologică complexă care învăluie ființa umană și îi răpește bucuria de a trăi. O persoană depresivă vede lumea în foarte puține culori și nu se mai bucură de nimic, nici măcar de lucrurile care anterior îi făceau plăcere. Depresia nu trebuie confundată cu tristețea, care este o emoție umană utilă, menită să ne ajute să ne adaptăm la mediul în care trăim. Spre deosebire de tristețe, depresia este o stare mult mai profundă și se manifestă pe un termen mai lung.

Depresia poate avea multiple cauze, de la factori genetici sau factori de mediu, la evenimente de viață (pierderi, relații nesatisfăcătoare, accidente) și boală fizică. Procesul fiziologic responsabil de starea de depresie este legat de existența în cantități insuficiente a unor neurotransmițători, substanțe necesare pentru buna funcționare a creierului nostru.

A fi deprimat nu este în nici un caz o alegere. Nimeni nu alege de bunăvoie așa ceva. Este o negură a sufletului, un abis fără fund, o stare din care depresivul ar ieși în orice moment dacă ar putea și dacă ar depinde de el. Problema este că cel deprimat are aproape întotdeauna nevoie de ajutor. Acest lucru se întâmplă pentru că resursa noastră pentru a ieși din stări și situații dificile este însăși sistemul nostru nervos, dar în cazul depresiei acesta este foarte afectat și cu greu se poate extrage singur din această situație.

Da, așa este, ți se spune că ar trebui să fii mai pozitiv, că prea alegi să te gândești la rău și că dacă ai gândi altfel îți va fi mai bine. Dar nu poți. Și te învinovățești și mai tare. Devii astfel și mai deprimat.

Ei bine, eu te înțeleg. Știu că nu poți ieși singur de acolo. Ai nevoie de călăuzire și suport iar pe viitor, după ce ți-ai activat anumite resurse, poate că vei recunoaște singur un episod depresiv incipient și vei reuși să te lupți cu el.

Dar acum nu îți faci decât și mai mult rău dacă te învinuiești și te consideri slab. Realitatea este că cel care își duce depresia pe picioare este de fapt un om foarte puternic. Este un om responsabil și, în mod paradoxal, altruist. Aceasta pentru că, într-un fel, depresia este o furie îndreptată împotriva propriei persoane. Depresivul alege să se blameze pe sine decât să-i blameze pe alții. Acest lucru înseamnă asumare.

Vino să lucrăm împreună, să-ți împrumut din energia mea o vreme, până când îți vei regăsi plăcerea vieții și vei putea din nou să stai pe propriile tale picioare!

Photo by Tammy Gann on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Psihoterapie Individuală

Lei 250 / ședință
Descriere:
  • 50 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Online sau în cabinet (București)
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Nu te mai înțelegi cu nimeni?

Omul își găsește sensul și plăcerea vieții în relațiile cu semenii. Fără o conectare corespunzătoare...

Te simți diferit de ceilalți?

De multe ori, adulții care nu reușesc să se conecteze cu ceilalți resimt un gol...

Te simți epuizat în mod constant?

În lumea modernă urbană pierdem foarte ușor contactul cu propria ființă. Pe lângă multitudinea de...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Două calități ale partenerilor ce aduc satisfacția în cuplu

Cu toții ne construim în minte imaginea partenerului ideal. Îi atribuim diferite calități și trăsături...

Temeri ce ne țin departe de psihoterapie

Cele de mai jos sunt temeri legitime în legătură cu a merge la un psihoterapeut....