• 004 0768 103 217

Nu te mai înțelegi cu nimeni?

Timp de citire: 2 minute

Omul își găsește sensul și plăcerea vieții în relațiile cu semenii. Fără o conectare corespunzătoare la ceilalți, care să implice schimburi bidirecționale de gânduri, emoții și sprijin, oamenii ajung în dificultate. Așa suntem construiți. Dar relațiile se întrețin cu efort conștient pentru care este nevoie de resurse psihice și fizice. Viața ne trece de multe ori prin încercări care ne consumă resursele iar acest fenomen se răsfrânge asupra relațiilor noastre.

Nu este deci cazul să te simți rău dacă aproape toate relațiile tale ajung la un moment dat în impas. Acest fenomen trebuie privit în contextul vieții tale și de multe ori cei care ajung aici trec, de fapt, prin conjuncturi foarte dificile.

Când vorbim despre relații, soluțiile sunt aproape întotdeauna la noi înșine pentru că pe noi ne putem schimba, dar pe ceilalți oameni nu putem. Astfel, dificultățile tale de relaționare din prezent pot reprezenta o bună oportunitate și o invitație ca să te apleci asupra propriei tale persoane, să-ți cunoști modul de relaționare, tiparele de a intra în relații, resursele oferite și așteptările pe care le ai atunci când intri într-o relație, fie ea de natură profesională, socială, amicală sau intimă.

Orice criză reprezintă și o oportunitate, așa că ar fi bine să privești cu optimism situația ta și să cauți răspunsurile ascunse la întrebarea de ce ți se întâmplă acest lucru.

Psihoterapia în sine este despre relații așa că ai venit în locul potrivit. Problemele cu care ajung oamenii în cabinet sunt întotdeauna legate de relații, fie că acestea sunt în raport cu alți oameni, fie că sunt în raport cu propria persoană. În cabinetul de psihoterapie este tot timpul vorba despre relații.

Modul în care interacționăm are foarte mare legătură cu primii noștri ani de viață și cu felul în care ne-am atașat de îngrijitorii noștri primari. La prima vedere pare că suntem adulți și că judecăm totul cu mintea noastră de adulți, dar de fapt în multe situații rulăm convingeri și scheme de gândire pe care ni le-am construit foarte timpuriu în viață și pe care le-am perpetuat din inerție, deoarece de multe ori ne-au fost de ajutor în copilăria mică.

Odată intrați în viața de adult, suntem chemați să ne analizăm și să reevaluăm multe din axiomele copilăriei deoarece, pe baza faptului că acum suntem independenți și nu mai avem nevoie de nimeni pentru supraviețuire, majoritatea acestor tipare și-au pierdut valoarea de adevăr și utilitatea.

Photo by Tim Bogdanov on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Psihoterapie Individuală

Lei 250 / ședință
Descriere:
  • 50 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Online sau în cabinet (București)
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Te simți adeseori foarte abătut?

Depresia este o stare psihică și fiziologică complexă care învăluie ființa umană și îi răpește...

Te simți diferit de ceilalți?

De multe ori, adulții care nu reușesc să se conecteze cu ceilalți resimt un gol...

Te simți epuizat în mod constant?

În lumea modernă urbană pierdem foarte ușor contactul cu propria ființă. Pe lângă multitudinea de...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Atacul de panică – ce este și ce poți...

Deși în spatele atacului de panică nu există o cauzalitate organică, persoanele care suferă de...

Anxietatea generalizată – cum îi putem face față?

Anxietatea generalizată este o stare aproape permanentă de teamă și îngrijorare care caracterizează o persoană...