• 004 0768 103 217

Este dificil să aveți copii?

Timp de citire: 2 minute

Procrearea, țelul suprem al fiecărei specii, poate fi uneori greu de atins. Nici specia umană nu este ferită de această încercare. Există cupluri care întâmpină dificultăți foarte mari atunci când vine vorba de a lăsa urmași. Motivele pentru care apare această situație pot fi foarte variate. Ele vin atât din zona fiziologică, cât și psihică sau reprezintă o combinație între cele două. Indiferent însă de cauzele pentru care un cuplu are dificultăți în a obține o sarcină și a o duce la termen, psihicul celor doi joacă un rol crucial în procesul de atingere a acestui obiectiv.

Dacă vorbim de cauze de natură psihică, putem include interacțiuni toxice între cei doi, care îi fac să se întâlnească rareori din punct de vedere romantic sau chiar blocaje psihice cu surse într-un trecut traumatic ce împietează buna funcționare a aparatului reproducător al celor doi sau al unuia dintre ei.

Psihoterapeutul îi poate ajuta pe cei doi să-și reevalueze și să-și îmbunătățească viața romantică și sexuală, crescând astfel șansele obținerii unei sarcini. Pe de altă parte, dacă vorbim de blocaje psihice cu repercusiuni asupra funcționării aparatului reproducător, psihoterapeutul este cel mai îndreptățit specialist să sondeze alături de clienți trecutul acestora, experiențele de viață și modul cum acestea și-au pus amprenta asupra funcționării lor psihice. Nu de puține ori, în cabinetul medical se identifică faptul că totul este în regulă din punct de vedere fiziologic și că singura explicație pentru nereușita obținerii unei sarcini este legată de factorul psihologic.

Pe de altă parte, atunci când vorbim de cauze fiziologice, cuplul este chemat să rezolve problemele de infertilitate prin tratamente și proceduri medicale costisitoare și mari consumatoare de efort fizic și psihic. Toate aceste provocări, financiare, de timp, de energie, se traduc într-un consum psihic extraordinar pentru cei doi parteneri care încearcă să aibă un copil.

Este deci de înțeles că, și în această situație, ați putea avea nevoie de ajutor psihoterapeutic. Nu puține sunt situațiile în care la finalul unui proces epuizant de obținere a unei sarcini, cei doi parteneri sunt îndepărtați și înstrăinați unul de altul. Aceasta pentru că procesul le-a dictat momentele de activitate sexuală și modul de a se manifesta, i-a solicitat la diverse și dese programări medicale, partenera de sex feminin a îndurat multiple controale ginecologice care au lăsat urme în psihicul și stima ei de sine.

A parcurge în echilibru, cu optimism și în bună înțelegere un astfel de proces poate fi foarte dificil pentru orice cuplu, indiferent cât de solidă este relația. De aceea, psihoterapia este un adjuvant atât de necesar în aceste situații. Pentru că, după această încercare, dacă se termină cu succes, urmează o altă etapă, poate chiar mai solicitantă. Creșterea și îngrijirea corespunzătoare a noului sau noilor membri ai familiei. Iar acest lucru se poate realiza cel mai bine dacă cei doi parteneri rămân împreună, mai apropiați și mai stabili, chiar decât erau înainte de proces.

Photo by Ava Sol on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Psihoterapie de Cuplu

Lei 350 / ședință
Descriere:
  • 75 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Online sau în cabinet (București)
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Nu vă mai înțelegeți în cuplu?

Viața în doi este una dintre cele mai mari provocări ale lumii moderne. Odată cu...

Divorțul cu copii. Se poate termina cu bine?

Ați ajuns la această concluzie: vă doriți amândoi divorțul. La prima vedere, un psihoterapeut nu...

Cuplul vostru trece printr-o situație de criză?

Uneori viața ne trimite încercări grele. Pornim la drum în viața de cuplu entuziaști, de...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Lupta femeii moderne cu rolurile multiple:...

În cadrul societăților evoluate, mai ales în mediul urban, de-a lungul ultimului...

Patru nevoi ale femeilor și bărbaților...

Adulții au anumite nevoi pe care numai un partener romantic le poate...