• 004 0768 103 217

Cuplul vostru trece printr-o situație de criză?

Timp de citire: 2 minute

Uneori viața ne trimite încercări grele. Pornim la drum în viața de cuplu entuziaști, de obicei tineri și energici. Suntem stăpânii lumii și, uniți fiind, ni se pare că nimic nu ne poate sta în cale. Dar realitatea nu este întotdeauna așa. Chiar dacă cei doi sunt în armonie și echilibru unul cu celălalt, în viața lor pot apărea evenimente dramatice cum ar fi: o boală gravă a unuia dintre parteneri, un accident cu urmări de invaliditate sau handicap, pierderea unei afaceri sau a unui loc de muncă în care s-a investit foarte mult, pierderea unei sarcini sau a unui copil și, din păcate, multe alte situații de viață foarte solicitante.

În aceste momente, oricât de sudat este un cuplu, este nevoie de eforturi conștiente pentru a se păstra pe linia de plutire. Genul acesta de evenimente afectează capacitățile și resursele celor doi și astfel, dintr-o dată, unul dintre parteneri se poate trezi că este nevoit să facă mai mult, să-și sacrifice anumite obiective sau să suporte scăderea drastică a capacităților sale și limitarea potențialului său.

Aceste evenimente vin cu învinuiri, resentimente, așteptări nerealiste, neasumare, îndepărtarea de celălalt și multe alte trăiri negative între parteneri. Acestea nu sunt altceva decât propriile mecanisme de coping ale celor doi, mijloace de apărare în fața noii realități pe care sunt forțați să o integreze.

Un cuplu funcțional și echilibrat este dintr-o dată solicitat să facă față unor provocări majore venite pe neașteptate pentru care cei doi nu au prevăzut nici un plan. Această situație poate fi foarte solicitantă și uneori duce chiar la destrămarea relației. Nu este ușor să rămâi în picioare atunci când totul pare că se năruie în jurul tău.

Din fericire, există speranță și pentru cei aflați în această situație. Ei nu trebuie să treacă singuri prin încercare și pot solicita sprijinul unui psihoterapeut care să-i călăuzească în restabilirea echilibrului. A aduce într-un cabinet de psihoterapie durerea lor și criza prin care trec este o manieră foarte adaptativă de a reacționa.

Este bine știut faptul că în momente de criză resursele noastre se diminuează și acționăm impulsiv, prin mecanisme automate de supraviețuire dezvoltate de specia umană de-a lungul timpului. Dar, prin atragerea unei a treia persoane în procesul de analiză a situației, putem reuși să calmăm apele și să diminuăm impulsivitatea.

Psihoterapeutul poate fi pentru voi un element neutru care să aducă echilibru, să vă ajute să comunicați unul cu celălalt și să vă auziți mai bine nevoile și disponibilitățile. Acesta vine cu experiența altor situații similare întâlnite, în același timp se raportează cu mai multă obiectivitate la criza prin care trece cuplul vostru. Astfel, îi puteți acorda psihoterapeutului poziția de arbitru și mediator, lucru de care au mare nevoie două suflete rănite, fiecare în felul său sau amândoi în feluri similare.

Photo by Nathan McBride on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Psihoterapie de Cuplu

Lei 350 / ședință
Descriere:
  • 75 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Online sau în cabinet (București)
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Este dificil să aveți copii?

Procrearea, țelul suprem al fiecărei specii, poate fi uneori greu de atins. Nici specia umană...

Nu vă mai înțelegeți în cuplu?

Viața în doi este una dintre cele mai mari provocări ale lumii moderne. Odată cu...

Divorțul cu copii. Se poate termina cu bine?

Ați ajuns la această concluzie: vă doriți amândoi divorțul. La prima vedere, un psihoterapeut nu...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Trei mituri despre psihoterapie

Psihoterapia este în primul rând despre confruntarea cu propriile probleme și despre...

Trei soluții practice pentru îmbunătățirea relației...

Pentru fiecare cuplu a fost o vreme când totul mergea de la...