• 004 0768 103 217

Vrei să știi cine ești?

Timp de citire: 2 minute

Pe templul lui Apollo din Delphi, Grecia, scrie “Cunoaște-te pe tine însuți!”. Filosofii greci au înțeles încă din antichitate că înțelepciunea și cunoașterea încep cu propria persoană. Aristotel spunea “Cunoașterea de sine este începutul înțelepciunii!”. Dar de ce este atât de important să te cunoști pe tine însuți? Noi trăim într-o lume complexă la care suntem chemați să ne adaptăm cât mai bine. Gradul nostru de adaptare crește șansele de supraviețuire, ridică calitatea vieții și îmbunătățește șansele de procreere. 

Așadar, suntem datori să cunoaștem lumea cât mai bine dar problema este că fiecare dintre noi suntem, la rândul nostru, și o parte din această lume. Adică cel ce dorește să studieze este el însuși subiect de studiu. Încercăm, cu ajutorul minții și psihicului nostru, să înțelegem lumea înconjurătoare. Dar aceste elemente de cunoaștere sunt ele însele într-o permanență interacțiune cu exteriorul. 

Atunci când aflăm ceva, acel lucru ne influențează mintea și gândurile și din acel moment nu vom mai privi niciodată lumea cu aceeași ochi. Trecând la un nivel superior și privind prin alte lentile putem iarăși să reluăm ciclul și să descoperim lucruri noi care ne vor schimba iarăși gândurile și mintea.

Cum putem așadar cunoaște ce este stabil și etern? Care enunțuri sunt principii și care enunțuri sunt păreri sau opinii? La aceste întrebări nu putem răspunde decât întorcându-ne spre interiorul nostru ca să ne cunoaștem modul de a gândi, de a percepe, de a simți, de a lua decizii de a ne motiva sau de a acționa. Atunci când începem să ne cunoaștem parametrii acestor procese proprii putem face diferența între cele ce vin din interiorul nostru și cele ce vin din exterior și vom putea acționa mult mai funcțional și mai adaptativ.

Evaluările psihologice pe care le poți solicita se referă la procesele psihice (gândire, memorie, atenție, voință etc), la personalitatea ta, la temperamentul tău, la modalitatea de adaptare la diverse provocări ale vieții și la multe alte zone ale ființei tale luată de sine stătător sau în relație cu alții, cu partenerul, cu munca, cu societatea, cu copii, părinții etc.

Atunci când afli cine ești, cum gândești, care sunt resursele și minusurile tale, vei fi mult mai pregătit să acționezi și să reacționezi la orice situație de viață. Vei putea să-ți pui în valoare punctele forte la muncă, în familie și în relații și vei putea să te ferești de situațiile în care ești mai puțin înzestrat și în care te descurci mai greu.

Photo by Garidy Sanders on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Psihoterapie Individuală

Lei 175 / ședință
Descriere:
  • 50 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Ședință online sau în cabinet
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Nu te mai înțelegi cu nimeni?

Omul își găsește sensul și plăcerea vieții în relațiile cu semenii. Fără...

Te simți epuizat în mod constant?

În lumea modernă urbană pierdem foarte ușor contactul cu propria noastră ființă....

Te simți adeseori foarte abătut?

Depresia este o stare psihică și fiziologică complexă care învăluie ființa umană...

Te simți diferit de ceilalți?

De multe ori adulții care nu reușesc să se conecteze cu ceilalți...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

În ce situații ne poate ajuta psihoterapia de cuplu?

Psihoterapia a demarat ca o intervenție adresată indivizilor. La începuturile sale părea...

Dependența de jocurile video la copii – ce e...

Îl chemi la masă și nici măcar nu te aude. Când veniți...