• 004 0768 103 217

Vrei să știi cine ești?

Timp de citire: 2 minute

Pe templul lui Apollo din Delphi stă scris celebrul îndemn: “Cunoaște-te pe tine însuți!” Filosofii antici au înțeles că înțelepciunea și cunoașterea încep cu propria persoană, așa cum Aristotel afirmă: “Cunoașterea de sine este începutul înțelepciunii”. Dar de ce este oare atât de important să te cunoști pe tine? Pentru că trăim într-o lume complexă, în care suntem chemați să ne adaptăm cât mai bine. Gradul nostru de adaptare sporește speranța de supraviețuire, crește calitatea vieții și favorizează șansele de procreare.

Așadar, suntem datori să cunoaștem lumea cât mai bine, dar provocarea constă în faptul că fiecare dintre noi este, la rândul său, o parte din această lume. Cu alte cuvinte, cel ce dorește să studieze este el însuși obiect de studiu. Încercăm să înțelegem lumea înconjurătoare cu ajutorul minții și psihicului uman. Dar aceste instrumente de cunoaștere sunt chiar ele într-o permanentă interacțiune cu exteriorul.

Atunci când aflăm ceva, acel lucru ne influențează mintea și gândurile și din acel moment nu vom mai privi niciodată lumea cu aceeași ochi. Trecând la un nivel superior și privind prin alte lentile, putem iarăși să reluăm ciclul și să descoperim lucruri noi care ne vor schimba încă o dată gândurile și mintea.

Cum putem așadar cunoaște ce este stabil și etern? Care enunțuri sunt principii și care enunțuri sunt păreri sau opinii? La aceste întrebări putem să răspundem doar întorcându-ne spre interiorul nostru, pentru a cunoaște modul de a gândi, de a percepe, de a simți, de a lua decizii, de a ne motiva sau de a acționa. Atunci când începem să ne cunoaștem parametrii acestor procese proprii putem face diferența între cele ce vin din interiorul nostru și cele ce vin din exterior. În consecință, vom acționa mult mai funcțional și mai adaptativ.

Evaluările psihologice pe care le poți solicita se referă la procesele psihice (gândire, memorie, atenție, voință etc), la personalitatea ta, la temperamentul tău, la modalitatea de adaptare la diverse provocări ale vieții și la multe alte zone ale ființei tale, analizată independent sau în relație cu alții, cu societatea, cu munca sau cu partenerul, copiii, părinții etc.

Atunci când afli cine ești, cum gândești, care sunt resursele și minusurile tale, vei fi mult mai pregătit să acționezi și să reacționezi la orice situație de viață. Vei putea să-ți pui în valoare punctele forte la muncă, în familie și în relații și vei putea să te ferești de situațiile în care ești mai puțin înzestrat și în care te descurci mai greu.

Photo by Garidy Sanders on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Consiliere, Evaluări și Avize Psihologice

Lei 150 / ședință
Descriere:
  • 50 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Ședință online sau în cabinet
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Ai nevoie de documente psihologice oficiale?

În ziua de astăzi, psihologia este recunoscută ca știință, iar implicarea sa în rezolvarea de...

Vrei să știi cine ești?

Pe templul lui Apollo din Delphi stă scris celebrul îndemn: “Cunoaște-te pe tine însuți!” Filosofii...

Vrei să știi ce daruri are copilul tău?

Copiii noștri sunt unici, așa cum suntem și noi. Fiecare ființă umană este o combinație...

Simți nevoia să discuți cu cineva?

Problemele tale nu sunt nici mai mici nici mai mari decât ale altora. Te simți...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Ce am (re)învățat în vremea pandemiei COVID-19?

O situație de criză resetează relații, ierarhii, valori și obiceiuri. O percepem negativ pentru că...

Trei idei pentru a gestiona diferențele dintre parteneri

Pentru multe cupluri antrenate în celebrul război dintre sexe, luptele se încheie cu o concluzie...