• 004 0768 103 217

Simți nevoia să discuți cu cineva?

Timp de citire: 2 minute

Problemele tale nu sunt nici mai mici nici mai mari decât ale altora. Te simți capabil să le faci față și nu ești deosebit de îngrijorat. Ai mai trecut prin situații similare și ești încrezător că te vei descurca. De data aceasta însă îți dorești să scurtezi timpul de identificare a soluției. Ar fi bine poate, ca acum să optimizezi chiar decizia și soluțiile pentru care vei opta. Îți aduci aminte din trecut că, deși ai rezolvat multe provocări, uneori a trecut prea mult timp până la soluționare sau ai fi putut chiar să te descurci mai bine. Ți-ai dori ca, de data aceasta, să previi anumite complicații despre care știi că apar inevitabil în situațiile de viață.

Este foarte bine, înseamnă că ai nevoie să stai de vorbă cu cineva care să te însoțească în procesul tău, cineva care are cunoștințe despre psihicul uman. Atunci când apelezi la un astfel de sprijin profesionist vei putea să te ferești de distorsiunile cognitive, de prejudecăți sau raționamente pripite, ți se vor deschide perspective noi asupra problemelor tale și asupra relațiilor umane în care ești integrat. O altă persoană care nu este implicată emoțional în vârtejul vieții tale de zi cu zi și care are pregătire și cunoaștere în domeniul psihicului uman va aduce claritate și calitate procesului tău, asigurându-se că respecți condiționările tale umane: dorințe, nevoi, emoții și sentimente.

Poți solicita consiliere pentru probleme dintre cele mai variate: decizii de carieră, îmbunătățirea abilităților tale de părinte, dificultăți de relaționare, prevenirea epuizării, construirea unui mod de viață sănătos, managementul timpului, îmbunătățirea relațiilor și a abilităților de comunicare, decizii de schimbare a reședinței, în special dintr-un oraș în altul sau dintr-o țară în alta și multe, multe alte probleme pentru care prioritatea ta este să optimizezi o decizie sau un proces sau să previi anumite dificultăți.

Uneori, când situația impune, consilierea se transformă în psihoterapie. Aceasta înseamnă că, din cauza unor dificultăți mai degrabă personale, pentru a acționa echilibrat și adaptativ, focusul se mută pe schimbarea ta personală, mai degrabă decât să rămână pe gestionarea factorilor externi. Uneori, când nu putem schimba situația, suntem provocați să ne schimbăm pe noi înșine. 

Consilierea este mai degrabă despre a gestiona optim elemente din exterior, având de cele mai multe ori resursele interne necesare pentru a face acest lucru, pe când psihoterapia este despre a activa și îmbunătăți resurse interne care sunt insuficiente sau indisponibile raportat la provocările din exterior care se cer a fi gestionate.

Photo by Xavi Cabrera on Unsplash

Sună acum!

004 0768 103 217

Consiliere, Evaluări și Avize Psihologice

Lei 150 / ședință
Descriere:
  • 50 de minute per ședință
  • Plata se face la finalul ședinței
  • Ședință online sau în cabinet
Ai nevoie de ajutor?

Explorează Serviciile Mele!

Vrei să știi ce daruri are copilul tău?

Copiii noștri sunt unici, așa cum suntem și noi. Fiecare ființă umană este o combinație...

Simți nevoia să discuți cu cineva?

Problemele tale nu sunt nici mai mici nici mai mari decât ale altora. Te simți...

Vrei să știi cine ești?

Pe templul lui Apollo din Delphi stă scris celebrul îndemn: “Cunoaște-te pe tine însuți!” Filosofii...

Ai nevoie de documente psihologice oficiale?

În ziua de astăzi, psihologia este recunoscută ca știință, iar implicarea sa în rezolvarea de...
Ce spun alții despre mine?

Explorează Recomandările Mele!

Îl cunosc pe Andrei de ceva timp... Este o persoană cu un caracter puternic, o persoană blândă, cu suflet cald, săritor, fiind gata sa ajute în orice clipa. Are o capacitate foarte mare de a înțelege probleme cu o vastă diversitate; în același timp este un om cu principii puternice, un om care respectă regulile, devotat acestei profesii, cu o dorință permanentă de a evolua și de a se dezvolta în sfera profesională.

Bianca

Coleg

La Andrei am descoperit că abordarea integrativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate și dezvoltare personală se împletește cu responsabilitatea pentru meseria de psiholog și psihoterapeut. Este un om complex, cu o fină înțelegere a multor fațete ale psihicului uman. Andrei este foarte orientat pe obiectiv, cu greu mai poate fi oprit dacă și-a propus ceva. Este foarte prezent în toate rolurile pe care și le asumă.

Bogdan

Coleg

Andrei este un profesionist care se dedică cu foarte mare responsabilitate în ceea ce face. Aș avea încredere să apelez la serviciile lui de psihoterapie în caz de nevoie, pentru că sunt sigur că este persoana potrivită care îmbină empatia, atenția, determinarea și știința într-un mod armonios și echilibrat. Andrei este deschis la nou și se ferește de judecăți de valoare și prejudecăți. Încearcă constant să înțeleagă toate punctele de vedere.

Cosmin

Coleg
Care este viziunea mea?

Explorează Blogul!

Mă strădui constant să scriu materiale care să aducă o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra marilor întrebări ale vieții. Citindu-mi blogul e posibil să găsești unele răspunsuri utile la preocupările tale și în mod cert vei ajunge să mă cunoști mai bine.

Două tipare de gândire care îți sabotează relația

Un tipar de gândire este o modalitate generală de a procesa informațiile cu privire la...

Dependența de jocurile video la copii – ce e...

Îl chemi la masă și nici măcar nu te aude. Când veniți de afară, de-abia...